Hyvinkään pääluottamusmies tiedottaa

18.6.2024

18.6.2024

Hei!

Kuten jokainen huomasi kesäkuun palkoissa niin saimme vakan puolelle ihan kivat korotukset järjestelyeräneuvotteluissa, myös koulunkäynnin ohjaajille saimme korotusta tehtäväkohtaiseen palkkaan. 
Jos jostain syystä lomapalkoissa on ollut häikkää niin ole ensisijaisesti yhteydessä omaan esihenkilöösi.

Lapsiryhmän ryhmäkokokatto max. 3n kasvattajan lapset on voimassa kesälläkin päivystävistä yksiköistä ja toiminnan supistamisesta huolimatta. Johtajalla täytyy olla suunniteltuna mihin "ylimääräiset" lapset sijoitetaan, jos jostain syystä ryhmäkokokatto ylittyy.

Lomailen 25.6.-14.7. ja 12.-18.8. Lomani aikana Mirva Kuusisto tuurailee. Mirvan tavoitat lomaviikkojeni aikana maanantaisin päivällä puhelimitsekin minun luottamusmiesnumerosta, muulloin sähköpostilla. Mirva työskentelee vain maanantait, joten muuna aikana akuutissa asiassa ole yhteydessä Tehyn asiointipalveluun. 

varapääluottamusmies
Mirva Kuusisto
mirva.kuusisto@hyvinkaa.fi
p. 040 829 3109 

Aurinkoista kesää toivottaen

Heini Lairi
pääluottamusmies
heini.lairi@hyvinkaa.fi

p.s Elokuun päiväristeilyllä vielä joitain paikkoja vapaana. Lisätietoa ja imoittautuminen ao n sivuilla ao141@tehy.fi

 

 

28..5.2024

Hei Hyvinkään Tehyläiset

Lauantaina 8.6 klo 18 istutaan alas Hyvinkään Rossoon (Kauppakeskus Willassa). Rupatellaan kuulumisista ja ajankohtaisista asioista. Ammattiosasto tarjoaa kahvin/teen/virvokkeen ja pikku syötävää.

Ilmoitathan to 6.8 mennessä sähköpostilla ( heini.lairi@hyvinkaa.fi ) jos olet tulossa.

Seuraavat luottamusmies päiväni

KesäkuuHeinäkuuElokuu
7.617.72.8
13.626.79.8
18.6  

Lomailen 24.6.-14.7, jolloin varaplm Mirva Kuusisto on tavoitettavissa (tarkemmat päivät ilmoitan myöhemmin).  Lomailen vk 33 (Mirva päivystää). Heinä- ja elokuun luottamusmiespäiviin voi tulla vielä muutoksia. Parhaiten tavoitat sähköpostilla, palaan asiaan mahdollisimman nopeasti.

Terveisin
Heini Lairi
Pääluottamusmies 
Tehy ry

P.S Olethan ilmoittautunut jo ammattiosaston elokuun päiväristeilylle? Lisätietoja ammattiosaston aiemmin lähettämästä sähköpostista tai nettisivuilta. Ilm. viim. 15.7 ao n nettisivujen kautta.
Hyvinkäältä risteilylle on starttaamassa näillä näkymin sen verran porukkaa, että saadaan varmastikin taas  hinnaltaan kilpailukykyinen kimppakyyti Hyvinkäältä satamaan ja takaisin.

 

28.3.2024

Hei!

 

Vakan johtoryhmässä on päätetty, että ilmoitusvelvollisuus prosessi käydään uudelleen läpi (Maaliskuun kompassissa oli tästä). Huomioithan sen, että jokaiseen tehtyyn ilmoitukseen on työntekijälle tultava esihenkilöltä vastine, että mitä asialle tehdään. Jos vastinetta ei kuulu niin ole yhteydessä minuun. Näin pysyn kärryillä, että toimiiko esihenkilöt ohjeistuksen mukaan. Voit olla myös yhteydessä, jos mietityttää, että missä tilanteessa tehdä ilmoitusta.

 

Järjestelyerä neuvottelut käynnistyvät huhtikuussa. Tiedotus niiden lopputuloksista tulee, kun ne ovat päättyneet.

 

Haluaisitko tavata Tehy porukalla Hyvinkäällä esimerkiksi toukokuun loppupuolella tai kesäkuun alkupuolella? Mitä haluaisit tehdä ja oletko valmis maksamaan itse jotain? Laita ehdotuksia minulle niin katsotaan saadaanko porukkaa kasaan ja vien asiaa hallitukselle, jos toiveissa on jotain maksullista (rahan käytöstä päättää hallitus). 

 

Muistutuksena:

  • Ammattiosaston sääntömääräinen kevätkokous 12.5 Vantaalla. Tikkurilan juna-asemalta kävelymatkan päässä ravintola Bla bla bla. Lisätiedot ja ilmoittautuminen (ruokailun vuoksi) viimeistään 5.4 täältä

  • kysely vuoden 2025 neuvottelukierroksen tavoitteisiin liittyen täällä. Käy vastaamassa, jotta ammattiosaston hallituksella olisi mahdollisimman laaja otanta jäsenten näkemyksiä, joista koostaa ammattiosaston vastaus Tehylle. Ammattiosasto arpoo vastaajien kesken palkinnon, jos haluaa osallistua arvontaan yhteystiedot täytetään kyselyn loppuun. Yhteystietoja ei yhdistetä mihinkään muihin vastauksiin, niitä käytetään vain ammattiosaston järjestämää arvontaa varten.

 

Minun seuraavat luottamuspäivät ovat 10.4, 11.4, 19.4, 24.4, 2.5 ja 6.5. muuna aikana tavoittaa sähköpostilla ja viestillä.

 

Rentouttavaa pääsiäistä! Suurimmalla osalla on pari lyhyempää työviikkoa niin pääsee paremmin palautumaan.

 

 

Terveisin Heini

 

 

12.2.2024

Hei!

Lomailen viikon 8 ( 19.-25.2.24). Mirva Kuusisto hoitaa tämän ajan luottamusmiestehtäviä. Puhelut on siirretty Mirvalle työpuhelimesta, mutta parhaiten tavoittaa sähköpostilla mirva.kuusisto@hyvinkaa.fi . Mirvan luottamusmiespäivä on perjantaina 23.2, jolloin tavoitat klo 8-16. 

 

Opiskelijan ohjauskorvaus (30e/kk) on otettu käyttöön 1.12.23. Korvauksen saa tietyin edellytyksin 1.12.23 eteenpäin. Onhan esihenkilöt laittaneet ohjauskorvauksen maksuun niille, jotka ovat siihen oikeutettuja.

Ossista löytyy lisötietoja. 

 

Leffaan Järvenpään studio123 elokuvateatteriin katsomaan Priscilla!

Ammattiosasto tarjoaa leffan ja leffaherkut! TO 29.2.24 klo 19

Ilmoittautuminen viim. 26.2 ao:n nettisivuilta. Muista mainostaa myös Tehyn opiskelijajäsenille, heillä on myös osallistumisoikeus. 

 

Lisäksi nyt kannattaa tarkistaa/päivittää omat tiedot tehyn sivuilla ( www.tehy.fi vaatii kirjautumisen asiointipalveluun). Tehy arpoo päivittäneiden kesken lahjakortteja Järvisydämeen ja lisäksi ammattiosasto omien jäseniensä kesken palkintoja. Arvontaan osallistuu painamalla tallenna - näppäintä, vaikka tietoja ei tarvitsisikaan muuttaa. 

 

Ammattiosaston jäsenedut

Olethan tutustunut ammattiosaston omiin jäsenetuihin? Löydät ne esimerkiksi Tehyn sovelluksen kautta. Meillä on jäsenetuja esimerkiksi Laatukoruun ja Järvenpääläiselle ammattivalokuvaajalle. Jos sinulla on mielessäsi jokin taho, johon haluaisit jäsenedun (tai tunnet esimerkiksi paikallisen pienyrittäjän joka saattaisi tarjota jäsenedun) niin vinkkaa joko minulle tai ammattiosaston sähköpostiin ao141@tehy.net

 

Luottamusmiespäiviä:

13.2, 23.2 Mirva, 5.3, 6.3, 20.3, 21.3, 28.3

 

Terveisin

Heini Lairi

 

10.1.2024

Hei!

 

Minun seuraavat luottamusmiespäivät alla. Muuna aikana saa kiinni sähköpostilla tai viestillä ja palaan asiaan mahdollisimman pian.

 

TammikuuHelmikuuMaaliskuu
11.112.25.3
22.113.26.3
30.1vk 8, Mirva (päivä tarkentuu myöh.20.3
 21.3
 28.3

 

 

Olethan huomannut ammattiosaston järjestämän AIKUISEN ITSEHILLINTÄ JA POSITIIVINEN ASENNE - Onnistunut vuorovaikutus ja arvostava kohtaaminen

varhaiskasvatuksessa webinaarin ke 17.1.24. Ilmoittautumiset ammattiosaston nettisivuilta 15.1.24 klo 18 mennessä. 

 

Terveisin

Heini Lairi

 

19.11.2023

Hei!

Näyttäisi maa saavan valkean lumipeitteen. Pikkuhiljaa alkaa olla käsillä se hetki, kun vakan palveluntarvetta joulunajan osalta kartoitetaan ja suunnitellaan ja meidänkin lomia pystytään vahvistamaan. Toivottavasti yksiköissä henkilökunta saa lomansa oikeudenmukaisesti.

Hyvinkään osalta ammattiosastossamme tapahtuu muutoksia 1.1.24, kun luottamusmiesten uusi kausi alkaa. Minä jatkan pääluottamusmiehenä, varapääluottamusmies vaihtuu. Vaaleilla uudeksi varapääluottamusmieheksi valittiin Mirva Kuusisto. Eeva-Riittaa näkee edelleen ammattiosaston tapahtumissa, koska Eeva-Riitta jatkaa hallitusaktiivina. Kiitos Eeva-Riitta panostuksestasi luottamusmies asioissa! Sekä onnea Mirvalle! Lisäksi saimme hallitukseen myös Hyvinkääläis vahvistusta, kun Viivi Pohjasniemi-Läntelä valittiin syyskokouksessa ammattiosaston hallituksen varajäseneksi.

Ammattiosasto haluaa tarjota jäsentensä näköistä toimintaa ja ohjelmaa,  joten omia toiveita ja ideoita kannattaa esittää.

Lokakuussa 2023 tilattiin Tehy paitoja ja niitä jäsenet tilailivat paljon. Paidat ovat minulla ja omansa voi noutaa sovitusti joko kaupungintalolta tai Martinkaaren päiväkodilta. Otan paidat myös mukaan pikkujouluihin.

 

Muistathan Hyvinkään pikkujoulut la 9.12.23 klo 15-17 kahvila-ravintola Paakari Puustissa (Kauppalankatu 7-11, Hyvinkää).

Tarjoilun vuoksi sitovat ilmoittautumiset 1.12.23 mennessä. Ilmoitathan mahdolliset ruoka-aine allergiat. heinilairi@gmail.com

Tilat on varattu vain meille, tarjolla glögiä/kahvia/teetä ja pientä purtavaa. Pientä ohjelmaa ja mukavaa yhdessäoloa. Kysymyksiä saa esittää!

Pikkujouluihin ovat tervetulleita myös Tehyn opiskelijajäsenet, jos työpaikallasi on opiskelijajäsen niin kutsu hänet mukaan.

 

 

Luottamusmiespäivät:

MarraskuuJoulukuuTammmikuu -24
24.1114.122.1
28.1115.12 
 19.12 
 29.12 

Näinä päivinä minut saa kiinni puhelimitse. Muina aikoina yhteydenotot sähköpostilla tai viestillä, palaan asiaan mahdollisimman pian.

 

Tässä vielä linkki päivitettyyn Varhaiskasvatuksen ABC kirjaseen, se on ladattavissa tehyn sivuilta Varhaiskasvatuksen ABC 6/2023 (tehy.fi)

 

Terveisin

Heini Lairi

Pääluottamusmies

 

 

8.11.2023

 

Hei Tehyläinen!

 

 

 

 

 

Tervetuloa la 9.12.23 klo 15-17 pikkujoulun merkeissä kahvila-ravintola Paakari Puustiin, Kauppalankatu 7-11, Hyvinkää.

 

Tilat on varattu vain meille, tarjolla glögiä/kahvia/teetä ja pientä purtavaa. Pientä ohjelmaa ja mukavaa yhdessäoloa. Aiemmin lokakuussa tilatut paidat ovat myös noudettavissa täältä.

 

Pikkujouluihin ovat tervetulleita myös Tehyn opiskelijajäsenet, jos työpaikallasi on opiskelijajäsen niin kutsu hänet mukaan.

 

Tarjoilun vuoksi sitovat ilmoittautumiset 1.12.23 mennessä. Ilmoitathan mahdolliset ruoka-aine allergiat. heinilairi@gmail.com

 

 

 

 

 

14.9.2023

Hei!

 

Tehy on julkaissut päivitetyn version Varhaiskasvatuksen ABC kirjasesta, se on ladattavissa tehyn sivuilta Varhaiskasvatuksen ABC 6/2023 (tehy.fi)

 

Ammattiosaston leffailtaan 21.9 ilmoittautuminen on auki 19.9 asti. Leffana Venetsian aaveet ja paikkana Järvenpään Studio 123. Ilmottautua voit täältä . 

 

Kalenteriin kannattaa valmiiksi laittaa ylös 14.11.23, jolloin pidetään ammattiosaston sääntömääräinen syyskokous. Kokouksessa myös muistetaan tänä vuonna 50- ja 60- vuotta täyttäviä jäseniä.

Luottamusmiespäivät

SyyskuuLokakuuMarraskuu
15.92.101.11
18.910.10 
26.919.10 
 31.10 

 

Näinä päivinä minut saa kiinni puhelimitse. Muina aikoina yhteydenotot sähköpostilla tai viestillä, palaan asiaan mahdollisimman pian.

 

Syysterveisin

Heini Lairi

 

 

23.5.2023

Kyllä se kesä tulee

Lomat yksiköissä alkaa pikkuhiljaa toivottavasti olemaan sovittuna/myönnettynä. Työnantajan on ilmoittettava loman ajankohta työntekijälle viimeistään kuukautta ennen loman alkamista. Kuukauden ilmoitusaika on ehdoton pääsääntö, mutta jos tämä ei ole mahdollista, on lomasta ilmoitettava viimeistään kahta viikkoa ennen loman alkamista.

 

Hyvinkään kaupungin henkilöstötutkan vastauksiin paneudutaan yksiköissä syksyllä.

Järjestelyerien osalta neuvottelut ovat käynnistyneet, mutta vielä kesken. Tiedotan asiasta, kun ne saadaan päätökseen.

 

Olethan huomannut Tehyn jäsenedut kesän lomien viettoa ajatellen? Siellä on mm. hotelli etuja, laivayhtiön etuja, book beat- kirjapalvelun etu sekä city shoppari veloituksetta. Lue lisää Tehyn jäsenkirjeistä tai verkkosivuilta Meissä on voimaa tehdä muutos | Tehy

 

Lisäksi syksyä silmällä pitäen kannattaa kurkata Tehyn koulutuskalenteri. Esimerkiksi 8.9.23 on Varhaiskasvatuksen opintopäivä, joka järjestetään verkossa. Tällä hetkellä ohjelmasisällössä on mm.

- Lapsen tuen toteutus moniammatillisena yhteistyönä (kehittämispäällikkö Jarkko Latinen, Kuntaliitto),

-Vaarojen arviointi varhaiskasvatuksessa (työelämäasiantuntija Heli Kannisto, Tehy),

-Hyvinvoiva lapsi oppii (varhaiskasvatuksen erityisopettaja, kouluttaja ja tietokirjailija Annele Wilman)

-koko päivä tekemisen iloa! (kouluttaja, varhaiskasvatuksen asiantuntija, KT Piia Roos).

Päivän aiheet ovat sellaisia, että voit kokeilla neuvotella esimihesi kanssa päivän koulutuspäiväksi.

 

Minun seuraavat luottamusmies työpäivät ovat:

ToukokuuKesäkuuHeinäkuuElokuu
26.59.614.74.8
 15.628.711.8
 26.6 24.8
 27.6  

 

 Näinä päivinä saa kiinni soittamalla. Muuna aikana sähköpostilla/ viestillä, kurkin niitä säännöllisesti ja otan akuutissa asiassa yhteyttä heti kun mahdollista. 

Lomailen 29.6-13.7 (tänä aikana akuuteissa asioissa palvelee Tehyn asiointipalvelu) ja 15.-20.8 (tänä aikana tarvittaessa tavoitat varapääluottamusmies Eeva-Riitta Nuutisen eeva-riitta.nuutinen@hyvinkaa.fi . Ilmoitamme Eeva-Riitan luottamusmiespäivän, kun se varmistuu)

 

 

Haluatko tietoa jostain tietystä aihealueesta tai mietityttääkö jokin asia? Voit lähettää minulle ideoita/asioita, joista haluaisit enemmän tietoa. Voin kertoa niistä esimerkiksi tulevissa jäsen kirjeissä. 

 

Syksyllä ammattiosastomme järjestää luottamusmiesvaalit 1/24 alkavalle toimikaudelle. Kerron mielelläni lisää, jos luottamusmiestoiminta kiinnostaa :)

 
 

Kesäisin terveisin 

 
Heini Lairi 
Pääluottamusmies 
Tehy ry, Keski-Uudenmaan ammattiosasto 141 ry 
heini.lairi@hyvinkaa.fi 
heinilairi@gmail.com 
p.  040 829 3109

 

Kevät alkaa vihdoin kolkutella ovella!

Olethan huomannut ammattiosaston kevätkokous kutsun? Sääntömääräinen kevätkokous järjestetään 21.4.23 klo 18 alkaen Keravalla ravintola Provencale (Asemanaukio 7, Kerava). Ammattiosasto tarjoaa ruoan ja osallistujat saavat pienen lahjan. Ammattiosasto korvaa matkakulut julkisilla kuittia vastaan (fyysinen kuitti tai sähköpostista tulostettavissa oleva). Jos julkisilla ei onnistu niin suosittelemme suosimaan kimppakyytejä (tällöin ao korvaa km-korvauksen mukaan).  Voin myös toimia "kyydin välittäjänä", jos olet lähdössä autolla ja kyytiin mahtuu tai olet kyytiä vailla. Laita viestiä.

Sitovat ilmoittautumiset ruokailun vuoksi 17.4.2023 mennessä täältä. (Ao: n nettisivuilla)
Aiheettomasta poisjäännistä veloitamme ateriakulun jäseneltä.

 

Hyvinkään kaupungilla on menossa henkilöstötutkan kysely, käykäähän vastaamassa 23.4 mennessä. Vain tuomalla asioita esille voimme vaikuttaa työoloihimme.

 

Edunvalvonnan rintamalla ei ole ihmeellistä, toivottavasti pääsemme pian aloittamaan järjestelyvaraerien neuvottelut, jotka koskevat 1.6.23 tulevia korotuksia.

 

Olethan huomannut Tehyn jäsenedut kesän lomien viettoa ajatellen? Siellä on mm. huvipuisto etuja, hotelli etuja, laivayhtiön etuja, book beat- kirjapalvelun etu sekä city shoppari veloituksetta. Lue lisää Tehyn jäsenkirjeistä tai verkkosivuilta Meissä on voimaa tehdä muutos | Tehy

 

 

Minun seuraavat luottamusmies työpäivät ovat:

HuhtikuuToukokuu
14.43.5
21.412.5
 15.5
 23.5
 26.5
Kesäkuu 
9.6 

 

Näinä päivinä saa kiinni soittamalla. Muuna aikana sähköpostilla/ viestillä, kurkin niitä säännöllisesti ja otan akuutissa asiassa yhteyttä heti kun mahdollista. 

 

Haluatko tietoa jostain tietystä aihealueesta tai mietityttääkö jokin asia? Voit lähettää minulle ideoita/asioita, joista haluaisit enemmän tietoa. Voin kertoa niistä esimerkiksi tulevissa jäsen kirjeissä. 

 

Terveisin 

 
Heini Lairi 
Pääluottamusmies 
Tehy, Keski-Uudenmaan ammattiosasto 141 ry 
heini.lairi@hyvinkaa.fi 
heinilairi@gmail.com 
p.  040 829 3109

 

Maaliskuu 2023

Ihanaa naistenpäivää! Toivottavasti mahdollisimman monen jäsenen työyksikössä on saatu nauttia naistenpäivän herkutteluista ammattiosaston piikkiin.  

  

Koko maan tasolla on saatu neuvoteltua muista aloista riippuneet korotukset. Lainaus Tehyn infosta: 

”KVTESin palkankorotukset 

KVTES:iin sovitut vuosien 2023 ja 2024 palkankorotukset nousevat perälaudan myötä. Kuntien ja kuntayhtymien henkilöstön tehtäväkohtaisten palkkojen keskiarvo nousee vuosien 2022–2027 aikana vähintään 14,1 prosenttia (laskettu korkoa korolle -periaatteella). 

Vuosi 2023 

1.6.2023 maksetaan yleiskorotus 2,2 % ja järjestelyerä on 0,7 %. Lisäksi maksuun tulee 1,2 % hyvinvointialueiden ja kunta-alan palkkauksen kehitysohjelman paikallinen erä. 

Lisäksi kunta-alan henkilöstölle maksetaan tänä vuonna kesäkuun lopussa (30.6.) kertapalkkiona 467 euroa. Kertapalkkio maksetaan niille työntekijöille ja viranhaltijoille, joiden yhdenjaksoinen työ- tai virkasuhde on alkanut viimeistään 2.5.2023 ja on voimassa 31.5.2023.  

KVTES:n varhaiskasvatuksen henkilöstölle (liite 5, esim. lastenhoitajat, sosionomit) maksetaan edellä mainitun kaikille maksettavan kertapalkkion lisäksi 120 euron suuruinen lisäkertapalkkio. Lisäkertapalkkio maksetaan niille liitteen 5 piiriin kuuluville, joiden yhdenjaksoinen työ- tai virkasuhde on alkanut viimeistään 2.5.2023 ja on voimassa 31.5.2023.  

Vuosi 2024 

1.6.2024 maksetaan yleiskorotus 2,27 % ja järjestelyerä on 0,73 %. Lisäksi maksuun tulee kaksi hyvinvointialueiden ja kunta-alan palkkauksen kehitysohjelman paikallista erää (1.2.2024 0,4 % ja 1.6.2024 0,6 %). 

KVTESin piirissä palkankorotusten kustannusvaikutus on vuonna 2023 5,2 % ja vuonna 2024 4 %, eli yhteensä 9,2 prosenttia.” 

Hyvinkäälläkin pääsemme pikkuhiljaa käynnistämään työantajan kanssa neuvotteluita järjestelyerien kohdentamisesta. Loppu viimein työantajalla on oikeus päättää järjestelyerien käytöstä, mutta tavoitteena on saada mahdollisimman suuri hyöty jäsenillemme. Postiivisena asiana tässä on se, että OVTESsin puolella olevat eivät ole samoissa järjestelyerissä KVTESsin kanssa. 

Työnantaja päivittää kevään aikana myös TVA:ta ja sitä myöden palkkausjärjestelmää. Palaan tähän asiaan, kun se etenee.  

Muistutus työvuorojen perustellusta muuttamisesta esimiehen toimesta: Vahvistetun työvuorolistan jakamisen jälkeen työntekijällä on oikeus lähtökohtaisesti tehdä työvuorolistaan merkitty vuoro. Työvuorolistan julkaisun jälkeen tehtävät muutokset ovat sopimuksia esihenkilön ja työntekijän välillä. Työnantajan direktio-oikeuteen perustuva yksipuolisen muutoksen PERUSTELTU SYY voi olla esimerkiksi se, että työpaikalla oli ennalta-arvaamattomia poissaoloja. Usean päivän tiedossa ollut työntekijän poissaolo ei ole ennalta-arvaamaton. Työvuoroluetteloa ei saa muuttaa perustellustakaan syystä enää sen jälkeen, kun työntekijä on saapunut työvuoroonsa. Eikä työntekijällä ole velvollisuutta olla tavoitettavissa työajan ulkopuolella.  Lähtökohtaisesti näen tässä asiassa hyvän keskusteluyhteyden tärkeyden koko työyhteisössä. Miten mahdollisia vuoron muutostarpeita saisi minimoitua hyvällä työvuorosuunnittelulla? Millä pelisäännöillä yksikössä muutetaan työvuoroja, millä aikavälillä, millä käytännöllä?  Jos yksikkösi työvuoromuutosten asiat pohdituttaa, ole yhteydessä minuun.

 

Muistathan tehdä ilmoitusvelvollisuus ilmoituksia, kun niiden tarve on? Vain reagoimalla asioihin ja tuomalla niitä esille pystymme vaikuttamaan asioihin pitkällä tähtäimellä. Ilmoituksen täytön peruste voi olla esimerkiksi lapsen vasun toteutumattomuus. Epäilisin, että lapsista suurimman osan vasuun on kirjattu jollain tasolla pienryhmätoiminta/siirtymät pienryhmissä. Tämähän ei todennäköisesti täyty, jos ryhmästä puuttuu henkilökuntaa, vaikka “koko talon koko päivän suhdeluku” olisikin ok.  

Varhaiskasvatuslaki sanoo, että ryhmässä saa olla maksimissaan kolmen kasvattajan lapset samaan aikaan paikalla. Tämä ei saa ylittyä, vaikka laskennallisesti päiväkodin koko suhdeluku olisikin kunnossa. Tällaisessa tilanteessa oikeasti johtajan tulisi siirtää lapsia esimerkiksi toiseen ryhmään.  

Luottamusmiespäivät

 

Maaliskuu

Huhtikuu

 

9.3

4.4

 

17.3.

11.4

 

27.3

14.4

 

28.3

21.4

 Näinä päivinä saa kiinni soittamalla. Muuna aikana sähköpostilla/ viestillä, kurkin niitä säännöllisesti ja otan akuutissa asiassa yhteyttä heti kun mahdollista. 

 

Haluatko tietoa jostain tietystä aihealueesta tai mietityttääkö jokin asia? Voit lähettää minulle ideoita/asioita, joista haluaisit enemmän tietoa. Voin kertoa niistä esimerkiksi tulevissa jäsenkirjeissä. 

 

Terveisin 

 
Heini Lairi 
Pääluottamusmies 
Tehy ry, Keski-Uudenmaan ammattiosasto 141 ry 
heini.lairi@hyvinkaa.fi 
heinilairi@gmail.com 
p.  040 829 3109 

 

Helmikuu 2023

Uusi vuosi on lähtenyt käyntiin varsin vaihtelevissa keleissä, me varhaiskasvatuksessa tietenkin toivomme rehellisiä talvikelejä, jolloin ulkoilu on mukavampaa :) Onko yksiköihin tullut jo kosketusnäyttökäsineitä ja kyniä?

Viime kesänä solmittuun KV-tes sopimukseen on kirjattu korvaus opiskelijan ohjauksesta. Meillä Hyvinkäällä odotetaan koko Kaupungin linjausta asiasta, ennekuin korvauksista neuvotellaan ala kohtaisesti. Jos olet siis ohjannut opiskelijaa syyskaudella niin pidä ajankohta itselläsi ylhäällä.

Kaupungin henkilöstöetuudet, virkistys jutut ym.löytyy ossista. Nipistä työstäsi aikaa, jotta pääset säännöllisesti Ossiin ja työsähköpostiin. Jos tuntuu, että koskaan ei ole aikaa niin nosta asia reilusti esille tiimin tai esimiehen kanssa.

 

Luottamusmiespäivät

Helmikuu

Maaliskuu

Huhtikuu

13.2

9.3

4.4

21.2

17.3.

11.4

27.2

27.3

14.4

 

28.3

21.4

 

Näinä päivinä saa kiinni soittamalla. Muuna aikana sähköpostilla/ viestillä, kurkin niitä säännöllisesti ja otan akuutissa asiassa yhteyttä heti kun mahdollista.

 

Keski-Uudenmaan ammattiosaston 141 syyskokouksessa -22 valittu hallitus kaudelle 2023-2025 on päässyt aloittamaan työnsä. Mm. ammattiosaston viestintäkanavia on pyritty selkiyttämään nettisivuja ( www.ao141.tehy.fi ) on päivitetty, lisäksi ammattiyhdistys löytyy fb, instagram ja twitter sovelluksista, sähköpostilla ao141@tehy.net saa yhteyden ammattiosastoon. 

 

Terveisin


Heini Lairi
Pääluottamusmies
Tehy ry, Keski-Uudenmaan ammattiosasto 141 ry
heini.lairi@hyvinkaa.fi
heinilairi@gmail.com
p.  040 829 3109

Liitteet

Hyvinkään kaupungin luottamusmies esite. Voit tulostaa tämän omaan työyksikköösi.