Tuusulan edunvalvonta

28.5.2024

28.5.2024

Hei Tuusulan Tehyläiset

Lauantaina 8.6 klo 18 istutaan alas Hyvinkään Rossoon (Kauppakeskus Willassa). Rupatellaan kuulumisista ja ajankohtaisista asioista. Ammattiosasto tarjoaa kahvin/teen/virvokkeen ja pikku syötävää. Tervetuloa tutustumaan Hyvinkään Tehyläisiin kollegoihin ja minuun. Toimin siis ammattiosaston puheenjohtajana sekä Hyvinkään kaupungin pääluottamusmiehenä. Ammattiosaston puheenjohtajana hoidan Tuusulassa työskentelevien jäsentemme edunvalvontaa, koska yrityksistä huolimatta Tuusulaan ei ole löytynyt luottamusmiestä. 

Ilmoitathan to 6.8 mennessä sähköpostilla ( heini.lairi@hyvinkaa.fi ) jos olet tulossa.

Lomailen 24.6.-14.7, ja 12.-18.8. Lomani aikana voit tavoitella joko muita ammattiosastomme luottamusmiehiä (yhteystiedot ao n nettisivuilla ao141@tehy.fi tai ole yhteydessä suoraan Tehyn asiointipalvelun kautta (tehy.fi)

Toivoisimme ammattiosastomme jäsenistöstä lisää yhdysjäseniä. Yhdysjäsen on todella tärkeä linkki ammattiosaston hallituksen ja jäsentemme välillä. Yhdysjäsenen tärkeimmät tehtävät ovat tiedottaa työpisteellään Tehyn ja ammattiosaston tapahtumista (esimerkiksi huolehtia, että ilmoitustaululla on oikeat yhteystiedot), sekä ottaa Tehyä ammattiliittona puheeksi uusien (ja vanhojen) työkavereiden ja opiskelijoiden kanssa. Yhdysjäsenen ei tarvitse itse tehdä mitään edellä mainituihin materiaalien osalta, ammattiosaston hallitus toimittaa nämä yhdysjäsenelle. Yhdysjäsenille järjestetään extra tapahtumia kiitokseksi yhdysjäsenenä toimimisesta, syksyllä on mm. tulossa äänimalja rentoutusta, viime vuonna yhdysjäsenet saivat valita Tehy kaupasta tuotelahjan. Yhdysjäsenet saavat tehtäväänsä koulutusta, sekä pääsevät itse vaikuttamaan minkälaisia tapahtumia järjestetään.

Varsinkin Tuusulassa yhdysjäsenet ovat tärkeä osa ammattiosastomme toimintaa, jotta tavoittaisimme jäsenemme mahdollisimman hyvin. Lisää yhdysjäsenyydestä voit lukea tehyn sivuilta ja ammattiosaston sivuilta. Jos kiinnostuit yhdysjäsenyydestä (tai luottamusmies toiminnasta), voit olla yhteydessä ao141@tehy.net , Kerron mielelläni lisää.

Terveisin
Heini Lairi
Puheenjohtaja
Tehyn Keski-Uudenmaan kuntien ammattiosasto 141 ry


P.S Olethan ilmoittautunut jo ammattiosaston elokuun päiväristeilylle? Lisätietoja ammattiosaston aiemmin lähettämästä sähköpostista tai nettisivuilta. Ilm. viim. 15.7 ao n nettisivujen kautta. 

 

27.11.2023

Hei!
Koska työnantajasi piirissä ei ole Tehyläistä luottamusmiestä, niin olet tervetullut mukaan Keravan pääluottamusmiehen jouluglögille!Tavataan to 30.11.2023 klo 17.30
Hilpeä Kahvikissa, os. Kultasepänkatu 5, Kerava

Lähistöllä on hyvin parkkitilaa, ja Keravan bussi-/juna-asemalta/ Keravan Prismalta pääsee tunnelia pitkin Sampolaan, jossa kahvila sijaitsee.

Tarjolla kahvia/teetä/glögiä sekä suolaisia paloja ja joulutorttua tms..
Ammattiosasto maksaa tarjoilun. Tähän kahvilaan pääsee useinmiten vain tilauksesta, joten nyt on mukava mahdollisuus tulla tunnelmalliselle jouluglögille! 

Ilmoitathan tulostasi ke 29.11 mennessä, ja ilmoitathan jos sinulla on allergia/ruokavalio joka tulee ottaa huomioon os. jonna.vilenius(at)kerava.fi 
jotta osaan tilata sopivan määrä tarjoiltavaa.
Tilaisuudessa ei ole ohjelmaa, mutta aikaa on varattu jäsenten kysymyksille yms.

Terveisin Jonna Vilenius
pääluottamusmies Kerava
Tehyn Keski-Uudenmaan kuntien ammattiosasto ry

jonna.vilenius(at)kerava.fi
 

 

8.11.2023

Hei Tuusulassa työskentelevä Tehyläinen!

 

Tänä vuonna emme järjestä Tuusulassa paikallista tapahtumaa. Järjestämme Vantaalla tiistaina 28.11.2023 klo 17.30-19.30 ja Hyvinkäällä lauantaina 9.12.2023 klo 15-17 pikkujoulut. Molemmat tapahtumat ovat hyvien julkisten kulkuyhteyksien varrella. Tervetuloa tutustumaan ammattiosastomme muihin jäseniin. Hyvinkään jäsenillassa paikalla on ammattiosaston puheenjohtaja, joka hoitaa tällä hetkellä Tuusulan jäsenten edunvalvonnan. Alla kutsut ja ilmoittautumisohjeet molempiin tapahtumiin.

 

 

 

 

Hei Jäsenet!

Tavataan PikkuJoulun merkeissä tiistaina 28.11.2023 klo 17.30-19.30.
Kahvila Cyou CafeBar.ssa, Ojalehdonkuja 2, 01400 Vantaa. (Kahvila sijaitsee Citymarketin vieressä.)
Tarjolla pientä suolaista ja mukavaa seuraa. 

Tarjoilun vuoksi sitovat ilmoittautumiset 15.11.2023 mennessä. 
Ilmoitathan samalla mahdolliset ruoka-aine allergiasi. sari.pohjarantaturunen@eduvantaa.fi
Kiitos!
Lämpimästi tervetuloa!


Lämpimin terveisin
Sari Pohjaranta-Turunen

Vantaan pääluottamusmies

 

 

 

 

Hei Tehyläinen!

Tervetuloa la 9.12.23 klo 15-17 pikkujoulun merkeissä kahvila-ravintola Paakari Puustiin, Kauppalankatu 7-11, Hyvinkää.

Tilat on varattu vain meille, tarjolla glögiä/kahvia/teetä ja pientä purtavaa. Pientä ohjelmaa ja mukavaa yhdessäoloa. Aiemmin lokakuussa tilatut paidat ovat myös noudettavissa täältä.

Pikkujouluihin ovat tervetulleita myös Tehyn opiskelijajäsenet, jos työpaikallasi on opiskelijajäsen niin kutsu hänet mukaan.

 

Tarjoilun vuoksi sitovat ilmoittautumiset 1.12.23 mennessä. Ilmoitathan mahdolliset ruoka-aine allergiat. heinilairi@gmail.com

 

 

 

Terveisin

--

 

Heini Lairi
Pääluottamusmies, Tehy ry
Hyvinkään kaupunki
+358 40 8293109

heinilairi@gmail.com

 

 

 

 

11.8.23

Syksy ja uusi toiminta kausi koitti. Toivottavasti jokainen on päässyt kesällä rentoutumaan ja nollaamaan työasiat. Muistathan käydä Tehyn asiointi palvelussa korjaamassa muuttuneet yhteystiedot/työnantajatiedot niin saat varmasti tietoa ja infoa asioista ?

 

Tällä hetkellä Tuusulan kunnan Tehyläisillä ei ole omaa luottamusmiestä. Edunvalvontaan liittyvissä asioissa voitte olla yhteydessä minuun joko tähän ammattiosaston sähköpostiosoitteeseen tai osoitteeseen heini.lairi@hyvinkaa.fi . Jos haluat työyksikköösi esimerkiksi Tehyn esitteitä niin laita viestiä, toimitan sinulle.

 

Muistathan suositella uusille kollegoille ja opiskelijoille Tehyn jäsenyyttä. Tehyyn liittyvä uusi jäsen saa liittymislahjan ja suosittelija pisteitä, joilla pystyy lunastamaan palkintoja. Lisätietoja täältä: Suosittele Tehyn jäsenyyttä - ansaitset palkintoja! | Tehy

 

Laitoin aiemmin keväällä sähköpostia Tuusulan kunnan luottamusmies tilanteesta. Luottamusmiesvaalit kaudelle 2023-2025 järjestetään myöhemmin syksyllä. Olisi todella hyvä, että saisimme luottamusmiehen myös Tuusulaan.

 

Luottamusmies toimii jäsenten apuna ja tukena sekä osallistuu kunnan neuvotteluihin ja yhteistyötoimikuntiin. Tämä kaikki on työaikaa. Luottamusmiehen luottamusmies työaika (jäsentehtävien hoitoon) perustuu jäsenten määrään. 

 

Tehy kouluttaa luottamusmiehet tehtäväänsä. Lisäksi apua ja tukea saa ammattiosastosta. Meidän Tehyn Keski-Uudenmaan kuntien ammattiosasto 141 ry kuuluu Hyvinkää, Järvenpään, Tuusula, Mäntsälä, Nurmijärvi, Kerava ja Vantaa. Me ammattiosaston luottamusmiehet teemme paljon yhteistyötä ja apua/neuvoja saa aina. 

 

Syksyn vaaleista tulee tietoa myöhemmin, mutta jos kiinnostuit luottamusmies tehtävästä niin lisätietoja saa ammattiosaston hallitukselta (tästä sähköpostiosoitteesta) sekä muiden kuntien luottamusmiehiltä (yhteystiedot löytyvät ammattiosaston nettisivuilta www.ao141.tehy.fi ).

 

Tässä linkissä lisää luottamusmies toiminnasta Luottamusmies työpaikallasi | Tehy

 

Jos luottamusmiestoiminta ei tunnu omalta, mutta haluat muuten lisätietoa työsuhteeseen liittyvistä asioista ja edunvalvonnasta kannattaa katsoa onko kalenterissa vapaaata 23.9.23. Tehy järjestää jäsenilleen Tehyläisen työkalupakki- Tehyn edunvalvonta koulutusta juuri sinulle koulutuksen. Laitan liitteeksi ohjelman (liitteet jäävät koko sivun alalaitaan). Ilmottautuminen Tehyn verkkosivuilta koulutuskalenterin kautta.

 

 

 

Terveisin

Heini Lairi

Puheenjohtaja

Tehyn Keski-Uudenmaan kuntien ammattiosasto ry

gsm. 0400 356141

email. ao141@tehy.net 

 

P.S. Olethan ottanut ammattiosastomme seurantaan sosiaalisessa mediassa? 

facebook: Tehyn Keski-Uudenmaan kuntien ammattosasto ry 141 

intagram: tehy_ao141

www.ao141.tehy.fi

 

18.4.23

Kesäajan edunvalvonta: ole yhteydessä Tehyyn!

 

Hei Tuusulan kunnan palveluksessa työskentelevät jäsenemme!

Oletko kiinnostunut työpaikkasi olosuhteista, haluat kuunnella kollegoitasi ja olla heidän tukenaan?
Tällä hetkellä Tuusulan kunnalla ei ole Tehyläistä luottamusmiestä ja teidän edunvalvonnan hoitaa ammattiosaston puheenjohtaja. Puheenjohtaja voi auttaa esimerkiksi työsuhteeseen liittyvissä asioissa. Luottamusmies taas pääsisi mukaan esimerkiksi yhteistyötoimikuntiin vaikuttamaan ja neuvottelemaan jäsentemme asioista. Esimerkiksi nyt keväällä neuvoteltavissa 1.6.23 maksuun tulevissa järjestelyvaraerä-neuvotteluissa luottamusmies on mukana.

Luottamusmiesaika on työaikaa ja sen määrä viikossa/kuukaudessa riippuu jäsenten määrästä. Työnantajan on mahdollistettava luottamusmiehen osallistuminen kokouksiin ja luottamusmiehen tilalle täksi ajaksi esimerkiksi päiväkotiryhmään tulee ottaa sijainen.

Luottamusmies on työntekijöiden edustaja. Hän on tehyläisten tärkein jäsenetu ja tuki työpaikalla. Luottamusmiehen apu on palvelu, jota ei saa mistään muualta!
Luottamusmies neuvoo ja auttaa työpaikan Tehyn jäseniä työsuhdeasioissa ja neuvottelee työnantajan kanssa. Hän on avainhenkilö siinä, miten työoloja ja työhyvinvointia saadaan parannettua. Aika tärkeä tehtävä siis!
Luottamusmiehessä on muutosvoimaa: halua ja rohkeutta edistää työntekijöiden asemaa ja työehtoja. Hän toimii aktivoijana ja saa koko työyhteisön mukaan parantamaan työpaikan asioita.

Saat koulutuksen tehtävään ja tukea työhösi
Luottamusmies ei ole koskaan yksin, vaan apua ja tukea saa aina. Koulutamme kaikki uudet luottamusmiehet: koulutusta on tarjolla koko luottamusmiestehtävän ajan, valinnasta lähtien. Tehyn asiantuntijat auttavat mielellään kysymyksissä ja epäselvissä tilanteissa. Lisäksi luottamusmiehen tukena on laaja muiden luottamusmiesten verkosto. Tässä porukassa on tietoa, taitoa ja muutosvoimaa!
Ammattiosastoomme Keski-Uudenmaan kuntien ao 141 kuuluu Nurmijärvi, Hyvinkää, Mäntsälä, Pornainen, Tuusula, Järvnpää, Kerava ja Vantaa. Ammattiosastomme luottamusmiehet tekevät paljon yhteistyötä ja muilta luottamusmiehiltä saa tukea, apua ja neuvoja. Luottamusmiehillä on mm. osallistumisoikeus ammattiosaston hallituksen kokouksiin.

Pistä korvan taakse jos haluaisit ryhtyä ehdolle luottamusmieheksi. Syksyllä 2023 järjestetään luottamusmiesvaalit luottamusmieskaudelle 2024-2026, mutta voimme järjestää Tuusulan osalta täydennysvaalina vaalit aiemminkin jos halukas luottamusmies löytyy. Tällöin luottamusmies voi aloittaa jo tämän vuoden puolella.

Lisätietoja saa ammattiosaston hallitukselta.
tai Tehystä