Keravan pääluottamusmies tiedottaa

23.2.2023

Kesä
Kesä
Sopimusratkaisu
Sopimusratkaisu

18.6.2024

Kaupungin yt- neuvottelut ovat päättyneet, ja kaupunginhallitus on vahvistanut neuvottelutuloksen. Kasvatuksen- ja opetuksen toimialalla muutoksia ei tullut paljoa- lähinnä nimi muuttuu lasten ja nuorten palveluksi.

 

Keravan kaupunki sai valmiiksi varhaiskasvatuksen lääkehoitosuunnitelman. Pääset tutkailemaan sitä intrasta=Kertusta (Kerttu- toimialat- kasvatus ja opetus- ryhmäkirjeet). Koulutusta lääkehoitoon on tulossa jossain vaiheessa, ehkä syksyllä. Myös uudet palkkataulukot löytyvät samasta ryhmäkirjeet osiosta.

 

Lomailen 24.6.- 28.7.2024, ja tällä ajalla voit olla akuuteissa luottamusmiesasioissa yhteydessä Tehyn asiointipalveluun

Ota yhteyttä | Tehy

 

Mukavaa kesää kaikille!

t: Jonna Vilenius

 

jonna.vilenius(at)kerava.fi

Etusivu - Tehyn Keski-Uudenmaan kuntien ammattiosasto 141

 

Seuraavat luottamusmies ajat ovat:

KE 22.5. klo 10-17, parhaiten tavoitat klo 12->

PE 24.5. klo 8.30- 11.30

KE 12.6. klo 8.30-17

TI 18.6. klo 8-16

 

 

14.5.2024

Kuulumisia luottamusmieheltä!

Ehkä huomasitkin Kertussa uutisen järjestelyeräneuvotteluiden päättymisestä.

Tällä kertaa kvtes liitteen 5 rahat tulevat pääsääntöisesti lastenhoitajien peruspalkkaan. Korotus ei toki ole hurja, mutta se on melkein kaikki mitä saatavissa oli. Muu osa liite 5 meni myös Tehyn edustamille henkilöstöryhmille.

Ote Kertusta (kursivoidut kaupungin viestintää asiasta):

KVTES:n piirissä olevan henkilöstön järjestelyerät jakaantuivat seuraavasti:

  • 0,4 % kohdennettiin kokonaisuudessaan varhaiskasvatuksen lastenhoitajien tehtäväkohtaisiin palkkoihin.
  • 0,33 % kohdennettiin oppilaiden ohjaajien sekä varhaiskasvatuksen sosionomien ja ryhmäavustajien tehtäväkohtaisiin palkkoihin.
  • 1,0 % kohdennettiin varhaiskasvatuksen lastenhoitajien ja perhepäivähoitajien tehtäväkohtaisiin palkkoihin.

Lisäksi kaupunginjohtajan esikunnasta saatiin rahaa, kun kysyin voisiko sieltä jäävää ylijäämää rahaa kohdentaa lastenhoitajille.

  • 1,0 % kohdennettiin osin hankintapalveluihin ja loppuosa siirrettiin Kasvoon lastenhoitajien tehtäväkohtaiseen palkkaan kohdennettavaksi.

 

KVTES-neuvotteluissa JUKO, Super ja Jyty hyväksyivät työnantajan esityksen sellaisenaan. Myös Tehy hyväksyi esityksen, mutta pääluottamusmies halusi tuoda esille, että kaupungin olisi suotavaa käyttää lisärahaa lastenhoitajien palkankorotuksiin, jolloin korotus olisi voinut olla suurempi. JHL hyväksyi työantajan esityksen, mutta jätti eriävänä mielipiteenä toiveen huomioida seuraavalla neuvottelukierroksella päiväkotiapulaisen, kouluvalmentajan, kirjastopedagogin, teknisen asiantuntijan, rahoitussihteerin, kuntakokeilun esihenkilön sekä ICT-palveluiden järjestelmäasiantuntijan palkkauksen.

 

TS-, OVTES- ja TTES-neuvottelut olivat yksimieliset eikä eriäviä mielipiteitä jätetty.

 

Koska Tehy edustaa myös osaa kelpoisista vaka-opettajista niin tässä myös vakaa koskeva osa ovtes jaosta:

OVTES:n piirissä olevan henkilöstön järjestelyerät jakaantuivat seuraavasti:

 

  • 0,33 % kohdennettiin osin kelpoisille varhaiskasvatuksen opettajille ja loppuosa siirrettiin OVTES TVA-järjestelmään.
  • 1,0 % OVTES Osio G:n piirissä oleville kohdennettiin päiväkodinjohtajien, varhaiskasvatuksen erityisopettajien, varhaiskasvatuksen kieli- ja kulttuuriopettajien sekä varhaiskasvatuksen opettajien tehtäväkohtaisiin palkkoihin. Lisäksi sovittiin, että varhaiskasvatuksessa otetaan käyttöön varhaiskasvatuksen apulaisjohtajan tehtävä, jonka tehtäväkohtaisen palkan muodostamiseen kohdennettiin myös osuus tästä erästä.

 

Järjestelyerät tulevat voimaan 1.6.24 ja ne saadaan maksuun kesäkuun palkanmaksun yhteydessä. Yleiskorotus tulee myös kesäkuun palkkaan:

kvtes 2,27% (ov-tes yleiskorotus kahdessa erässä 1.5. ja 1.6 lähtien).

Lomarahat maksetaan paikallisen sopimuksen mukaisesti myös kesäkuussa.

 

HR-palvelut tiedottaa erän saajat ja summat esihenkilöille, jotka tiedottavat korotuksesta ao. työntekijälle.

 

  • Olette jonkin verran kyselleet kaupungin Tyhy- rahoista: kuinka ne jaetaan yms. Kysyin asiaa virastolta, ja minulle vastattiin, että tyhy- raha on osa päiväkotien/ym. työpaikkojen omaa rahaa. Eli oma esihenkilö osannee kertoa, onko päiväkodilla käytettävissä ko. rahaa ja minkä verran sitä on.

 

  • Kaupunki järjestää henkilöstöjuhlan URF tapahtuman yhteydessä 2./3.8 henkilön oman valinnan mukaan. Ilmoittautua voi 31.5 asti Kertussa olevan linkin kautta.

 

Työsuhteen tulee olla voimassa elokuussa 2024, jotta voi osallistua. Kysyin kaupungilta, kuinka menetellä, jos on nyt töissä, ja määräaikainen työsuhde katkeaa kesällä, mutta jatkuu elokuussa (mutta kirjallista työsopimusta ei ole vielä tehty). Tällöin voi laittaa viestiä julia.lindqvist(at)kerava.fi jos haluaa lipun varata juhliin.

 

 

  • Ammattiosaston päiväristeilylle Tallinnaan la 24.8 on vielä lippuja tarjolla. Keravalaisia on jo mukavasti ilmoittautunut, lähde Sinäkin mukaan!

Tapahtumat ja ilmoittautuminen - Tehyn Keski-Uudenmaan kuntien ammattiosasto 141

  • Kaupungin henkilöstökäsikirjaa ja tehtävän vaativuuden arviointi- mallia käsitellään yhteistoiminnallisesti touko- ja kesäkuun ajan. Kaupungin YT- neuvottelut jatkuvat ainakin kesäkuuhun saakka, niillä ei kuitenkaan tavoitella irtisanomisia, lomauttamisia tms. vaan kyse on enemmän organisaatiorakenteen muutoksista.

 

Seuraavat luottamusmies ajat ovat:

KE 15.5. klo 8-16

KE 22.5. klo 10-17, parhaiten tavoitat klo 12->

PE 24.5. klo 8.30- 11.30

 

11.4.2024

 

Moi kaikki!

 

Varhaiskasvatus:

Ehkä huomasitkin jo uusimmassa palkkalaskelmassasi vaaterahan (jos siis saat palkan 16.pvä), jonka kaupunki yksipuolisesti päätti maksaa kuukausittain, vaikka henkilöstön ehdotus oli 1-2 kertaa vuodessa. Henkilöstön toive ei toteutunut. Vaateraha on 12,50 €/kk, ja se maksetaan vakituisille takautuvasti 1.1.- 31.3.2024 ajalta huhtikuun palkkaan.

Haluaisin tietää, miten teidän varhaiskasvatusyksikössänne on ruokailu järjestetty: onko kaikki kasvatusvastuulliset läsnä lasten syödessä, vaiko vain yksi? Entä voiko samaan aikaan syödä esim. omia eväitä tai kaupungilta ostettua ruokaa taukotilassa? Tai voiko eväänsä/ ostetun kaupungin ruuan syödä myöhemmin? Haluaisin tähän vastauksia mieluusti paljon ja nopeasti. Ei tarvitse ilmoittaa päiväkotia, jossa työskentelee tms. Kokoan vastaukset yhteen ilman tunnistetietoa.

Myös kouluilla työskentelevät voivat vastata! jonna.vilenius(at)kerava.fi 

 

Järjestelyeräneuvotteluja käydään parhaillaan, ja niistä tiedotetaan kaupungin kanssa yhdessä heti kun neuvottelut on saatu päätökseen huhti-toukokuun vaihteessa. Nämä korotukset pyritään saamaan maksuun kesäkuussa. Yleiskorotus 2,27% on tulossa palkkoihin 1.6. lähtien kaikille kv-tes sopimukseen kuuluville ja ov-tes piiriin kuuluville 0,77% 1.5 lähtien, ja 1,5% 1.6 lähtien.

 

Seuraava luottamusmiespäiväni on to 18.4, saat silloin parhaiten kiinni plm numerosta 0403183020.

Muistathan, että ilmoitan luottamusmiespäivistä täällä. Saan ne tietooni aina uuden työvuorolistan saavuttua, joten nettisivuilta ne on helpoin poimia.

 

28.3.2024

Seuraava luottamusmiesaika on to 11.4. klo 8-16.

 

12.3.2024

Lomailen 15.3.- 1.4.2024 ja tällä ajalla voit olla akuuteissa asioissa yhteydessä ammattiosaston puheenjohtaja

Heini Lairiin heini.lairi@hyvinkaa.fi 

tai Tehyn edunvalvontaan, tiedot täällä!

 

21.2.2024

Luottamusmiehen terveiset:

* Henkilöstökyselyyn vastattiin ennätysmäärä! Hieno juttu. 

* Järjestelyeräneuvottelut ovat alkaneet, ja varsinaisia neuvotteluja käydään huhtikuusssa, jonka jälkeen voimme viestiä niistä jäsenistölle.

* Seuraava luottamusmiesaika on ke 6.3. aamupäivällä

ja ti 11.3.2024 klo 8-14.

 

18.1.2024

Luottamusmiehen terveiset
 
Uusi vuosi on alkanut, ja samalla alkoi uusi luottamusmieskausi.
Kaupunki haluaa neuvotella pääluottamusmiesten ajankäytön kaikkien liittojen luottamusmiesten kanssa uudelleen, vaikka edelliset neuvottelut käytiin syksyllä 2023 ennen luottamusmiesvaaleja. Eli tämä tarkoittaa, että minunkin luottamusmiesaikani tulevat ehkä muuttumaan. Osa luottamusmiesajasta menee kaupungin yhteisiin kokouksiin.
Jos sinulla on minulle asioita, niin parhaiten saat minut kiinni sähköpostitse jonna.vilenius(at)kerava.fi . Puhelimella (0403183020) tavoittaa parhaiten luottamusmiespäivinä, jotka voit tarkistaa täältä.
Muina aikoina voit laittaa numeroon tekstiviestin, niin soittelen sinulle.

 
Helmikuussa on tulossa kaupungin henkilökunnalle henkilöstökysely, edellisvuosien tapaan. Kannustan kaikkia vastaamaan siihen. Sen avulla voimme yhteistyöelimissä käsitellä niitä asioita joihin kaupungin tulee panostaa henkilöstössä.
Kaupunki on kutsunut pääluottamusmiehet tekemään uutta henkilöstöohjelmaa. Olemme tavanneet kerran, ja työ jatkuu koko kevään 2024. Tehtävän vaativuuden arviointia käydään kv-tes liite 5 (varhaiskasvatus) osalta läpi henkilöstöhallinnon kanssa helmikuussa.
Helmikuussa alkavat myös järjestelyeräneuvottelut kesäkuun 2024 erien jakoa varten (kuva eristä vasemmalla).
 
Olemme sopineet henkilöstöhallinnon kanssa, että henkilöstöllä tulee olla mahdollisuus osallistua kaupunginjohtajan iltapäivätee- tilaisuuteen työaikana/ katsoa tallenne työaikana. Tämä koskee myös varhaiskasvatusta. Kaupunginjohtajan kanssa on keskusteltu siitä, että iltapäiväteen ajankohta (kuukauden viimeinen keskiviikko klo 14.30-15.30) on haasteellinen/mahdoton varhaiskasvatuksessa, mutta tapahtumalle ei ole löytynyt parempaa ajankohtaa.
 
Olemme keskustelleet varhaiskasvatusjohtajan kanssa erinäisistä asioista liittyen mm. työvuorolistoihin, ja niihin tehtäviin muutoksiin ym. Jos näissä on ongelmia, niin ole yhteydessä minuun. Muistathan, ettei vapaa- ajalla tarvitse olla työnantajan tavoitettavissa, jollei palkallisesta varallaolosta ole sovittu. Työvuoromuutokset sovitaan työaikana, ja niihinkin pitää olla perusteltu syy. Työntekijän saavuttua työpaikalle (työvuoron ei ole vielä tarvinnut alkaa) ei työvuoroa voi pidentää eikä lyhentää ilman työntekijän suostumusta.
Sarastian kanssa on ollut jonkin verran ongelmia palkanmaksussa, joten oma palkkalaskelma kannattaa aina tarkastaa huolellisesti. Jos palkkalaskelman tulkinnassa on ongelmia, niin voin auttaa myös niissä.
Ollaan yhteydessä!

Terveisin Jonna Vilenius

jonna.vilenius(at)kerava.fi
p. 0403183020

 

Seuraava luottamusmiespäivä ke 7.2.2024
 

 

 

1.1.2024

Seuraava luottamusmiespäivä on ke 10.1.2024 klo 8-16

                                                  ja  to 18.1.2024 klo 8-16

 

7.12.2023

Seuraava luottamusmiespäivä on pe 15.12.2023 klo 8-16.

Voit tavoitella minua myös ke 20.12 klo 8-12 välillä.

 

Rauhallista joulunaikaa kaikille!

Lomailen 23.12.2023- 1.1.2024 välisen ajan.

 

23.11.2023

Tervetuloa jouluglögille!

Tavataan to 30.11.2023 klo 17.30
Hilpeä Kahvikissa, os. Kultasepänkatu 5, Kerava

Lähistöllä on hyvin parkkitilaa, ja juna-asemalta/ Prismalta pääsee tunnelia pitkin Sampolaan.

Tarjolla kahvia/teetä/glögiä sekä suolaisia paloja ja joulutorttua tms..
Ammattiosasto maksaa tarjoilun. Tähän kahvilaan pääsee useinmiten vain tilauksesta, joten nyt on mukava mahdollisuus tulla tunnelmalliselle joulukahville! 

Ilmoitathan tulostasi ti 28.11 mennessä, ja ilmoitathan jos sinulla on allergia/ruokavalio joka tulee ottaa huomioon os. jonna.vilenius(at)kerava.fi 
jotta osaan tilata sopivan määrä tarjoiltavaa.
Jos et ilmottaudu ja päätäkin tulla paikalle, niin olet tervetullut, mutta tarjoiltavaa en uskalla luvata :). Paikka on varattu meille klo 19 asti.

Tavataan ensi viikolla!

jonna.vilenius(at)kerava.fi 
p. 040 3183020

                 

 

16.11.2023

Seuraavat luottamusmiesajat:

to 23.11 klo 8-16

to 7.12 klo 8-16Jatkan tulevallakin kaudella pääluottamusmiehenä, sillä muita ehdokkaita ei tullut. 
Olen saanut teiltä syksyn mittaan erilaisia työhön liittyviä viestejä, ja niitä on selvitelty/selvitellään yhä Keravan kaupungin kanssa, ja osa menee jatkoselvittelyyn Tehyyn. Toivon, että olette jatkossakin aktiivisia minuun päin, jos työsuhteessa, työvuoroissa tms. on epäselvyyksiä. Laitan aina tiedossa olevat luottamusmiespäivät tänne.

Kyselin teiltä aiemmin olisiko tavattu vielä loppuvuoden aikana, ja nyt kyselen alustavasti sopisiko tapaaminen Keravalla to 30.11 klo 17.30?
Käy vastaamassa viimestään la 18.11.2023 täällä: 
https://ao141.tehy.fi/luottamusmiehet/ 


Kysely on alustava ja nimetön, ja sen perusteella varaan meille tilan muutamaksi tunniksi tarjoiluineen Hilpeään Kahvikissaan Keravan Sampolaan, kahvila on auki vain tilauksesta.

 

25.10.2023

Seuraavat kiinteät luottamusmiesajat, jolloin minut saa kiinni puhelimella (0403183020), ovat:

to 26.10 klo 10-14

to 16.11 klo 8-16

muulloin tavoittaa sähköpostilla parhaiten!

 

27.9.2023

Saitkin varmaan ammattiosastolta postia liittyen tuleviin luottamusmiesvaaleihin, ja ehdokasasetteluun.

Ehdokasasettelu alkaa ma 2.10 ja vuoden loppuun mennessä on käyty luottamusmiesvaalit.
Nyt kannattaa rohkeasti lähteä ehdolle, tai ehdottaa (asianomaisen suostumuksella) kollegaa lähtemään ehdolle vaaleihin, pääluottamusmieheksi tai varapääluottamusmieheksi. Vaalilautakunta lähettää ehdokaskaavakkeen ym. loppuviikosta s-postiisi.

Olen saanut jonkin verran teiltä kyselyitä koskien palkkaa, määräaikaisten työsopimusten kestoa yms. Nämä ovat kaikki yhä työnalla johtuen aikatauluongelmista viraston kanssa. Mutta palaan kysymyksiinne heti kun itse saan niitä.

Opiskelijoiden ohjaajan korvauksista tulee jonkin verran myös kysymyksiä, ts. niiden maksussa on ollut epäselvyyksiä. Kaupunki teki yksipuolisen päätöksen korvauksen määrästä (30€), ja ehdoista sen saamiseen.

Jos näistä ehdoista on työpaikalla epäselvyyttä, olkaa yhteydessä niin selvitellään yhdessä. 

Ammattiosaston syyskokousta on suunniteltu tiistaille 14.11.2023 klo 18, mutta ajankohta/aika varmistuu, kun ammattiosasto saa vahvistuksen syyskokouksen pitopaikalta. Kutsu tulee ammattiosastolta myöhemmin.

Olisiko teillä Keravan kaupungin palveluksessa olevilla tahtoa/halua tavata porukalla tässä syksyn aikana?
Ammattiosasto antaa pienen summan käyttöön, jonka voimme käyttää tapaamisen yhteydessä kahvitteluun tai muuhun toimintaan vaikka pikkujoulun omaisesti.
Jos sinua kiinnostaa tapaaminen, niin laita minulle ehdotuksia paikasta, tai tekemisistä, ennen 9.10, sillä ao:n hallitus päättää avustussummista ym. kokouksessaan 10.10.2023. jonna.vilenius(at)kerava.fi

Seuraavat kiinteät luottamusmiesajat, jolloin minut saa kiinni puhelimella (0403183020), ovat:
to 5.10 klo 12-13.50, ja klo 15-16.
to 26.10 klo 10-14.


Muina aikoina sähköposti tavoittaa parhaiten.

Ollaan yhteydessä!
t:Jonna Vilenius

 

12.9.2023

Luottamusmiesajat

13.9 klo 8-14

14.9 klo 10-16

5.10 klo 8-16, parhaiten puhelimitse tavoitettavissa klo 12-16.

 

5.7.2023

Keravan kaupunki ja Sarastia saivat suurimmalle osalle maksettua molemmat kertakorvaukset (467€ + 120€ kv-tes, 467€ + 150€ ov-tes oman työaikaprosentin mukaisesti maksettuna) palkkapäivänä 30.6.2023.

Ilmeisesti kuitenkin niiltä, jotka tekevät vaka-opettajan sijaisuutta, jäi ko. 120€ erillislisä maksamatta. Sarastia on luvannut sen maksuun vasta seuraavaan palkanmaksupäivään.

Jos et tee sijaisuutta vaka-opettajana, etkä siltikään saanut tuota 120€ korvasta, niin ole yhteydessä minuun.

Muutoinkin kannattaa tarkastaa huolellisesti palkkalaskelmat. Sarastialla on ollut vaikeuksia maksaa lisiä oikein, tai ne ovat jääneet kokonaan maksamatta, jos henkilö on tehnyt vaka- opettajan sijaisuutta, ja henkilö on omasta lastenhoitajan toimestaan työvapaalla. Mm. yölisiä on maksettu lastenhoitajan palkan mukaan, vaikka henkilö tekisi vaka-opettajan sijaisuutta.

Huomasithan syksyllä järjestettävän vaka- opintopäivän (verkossa)? Kannattaa ilmoittautua, ja hakea ko. koulutuspäivää palkalliseksi täydennyskoulutukseksi. Kuvaus koulutuksesta liitteenä tämän sivun lopussa.

 

 

27.6.2023

30.6.2023 maksuun tulevien kertapalkkioiden maksussa on jokin ongelma Keravalla/Sarastiassa. Kv- tes liite 5 kertapalkkio 120€ ei näy palkkalaskelmassa. Asia selvittelyn alla.

 

19.6.2023

Lomailen 10.7.- 30.7. ja 14.8.- 27.8.2023. Tänä aikana edunvalvonnasta huolehtii Tehy, linkki sivuille.

 

Luottamusmies päivät :

ma 3.7. klo 11-15

ke 5.7. klo 8-16

 

 

24.5.2023

Hei kaikille!
Kesä saapuu jo kovaa vauhtia, ja osa jo aloittelee lomailuja. Luottamusmiehillä on vielä kesäkuun loppuun asti töitä kun sopimusratkaisun mukaisia palkkaneuvotteluja käydään koko kesäkuu.
Neuvotteluissa neuvotellaan seuraavista palkankorotuksista:

Kesäkuu 2,2% yleiskorotus sekä kertaerät.
Kertaerien maksu on kesäkuun lopussa. Näitä ei neuvotella, vaan ne tulevat pääjärjestöjen neuvotteluiden mukaisesti.

Kesäkuu järjestelyerät:
1,2%, 0,4% ja 0,3%.
Näistä neuvotellaan paikallisesti kaikkien liittojen kanssa yhdessä. Tehy tekee oman ehdotuksensa toki omien edustettaviensa etuja ajaen. Jos neuvotteluissa ei päästä yhteisymmärrykseen, niin työnantaja päättää jaosta.
Nämä erät tulevat takautuvasti palkkoihin.
Huom! Kertapalkkio tulee, jos olet työsuhteessa koko ajan 2.5.- 31.5.2023, kertapalkkio maksetaan oman työssäolo% mukaisesti (esim. 50% työaika, kertapalkkio 50% ko. summasta). Lisäkertapalkkio (120€) samoin.
Ov-tes kelpoisille opettajille erillinen lisäkertapalkkio on 150€.


Olen lomalla jossain kohtaa heinäkuussa sekä elokuussa, ja loma-aikoina akuutteja asioita hoitaa Tehyn edunvalvonta. Linkki Tehyn sivuille jossa yhteydenottotavat, ajat ja numerot!
 
Luottamusmiespuhelin toimii jälleen, eli siihen voi laittaa tekstiviestejä tai soitella. 
Numero 040 318 3020. Jos en vastaa, niin jätä tekstiviesti, niin soittelen sinullepäin.

Luottamusmies ajat pe 9.6 klo 8-16

ja ma 19.6 klo 11-15!

Näinä aikoina voin tulla tapaamaan Sinua tms.

Mukavaa kesänalkua! Ollaan yhteydessä!

Jonna 

 

27.4.2023

Luottamusmies ajat:

pe 28.4 klo 8-12

to 11.5 klo 8-12

ti 23.5 klo 8-16

ke 24.5 klo 8-16

Puhelin ei toimi yhäkään, joten ole yhteydessä sähköpostitse.

 

 

19.4.2023

Tulevat luottamusmies ajat:

ke 26.4 klo 8-11

to 27.4 klo 8-16

pe 28.4 klo 8-12

Luottamusmiespuhelin ei toimi tällä hetkellä. Parhaiten tavoittaa sähköpostitse jonna.vilenius(at)kerava.fi

 

 

29.3.2023

Lomailen 17.- 21.4.2023.

Järjestelyeräneuvottelut Keravan kaupungin ja pääluottamusmiesten kesken aloitetaan touko- kesäkuussa 2023, jolloin järjestelyerät saadaan maksuun aikaisintaan heinäkuun palkkoihin. Yleiskorotus 2,2% ehtinee jo kesäkuun palkkaan. Kesäkuussa maksetaan myös lomaraha palkanmaksupäivänä, ja sopimuksen kertakorvaukset 30.6.2023.

 

 

 

 

15.2.2023

Luottamusmiespuhelimeen ei kannata lähettää tekstiviestejä, sillä siinä on niin huono akku. Soita (puhelut käännetty) tai laita sähköpostia!

Luottamusmies ajat, joilloin helpoimmin tavattavissa:

to 2.3. klo 8-16

to 9.3 klo 8-12

ke 29.3 klo 8-16

Sähköposteihin pyrin vastaamaan saman päivän aikana.
Lisään luottamusmies aikoja sitä mukaa, kun ne tulevat tietooni. Voit seurata niitä täältä.

ke 26.4 klo 8-16
ke 24.5 klo 8-16 

 

Vielä on muutama päivä aikaa vastata Keravan kaupungin henkilöstökyselyyn (19.2.2023 asti). Sen täyttäminen kannattaa, sillä vastaukset menevät toimialoittain laajalle joukolle virkamiehiä ja kuntavaikuttajia. Saat helposti, nimettömänä, viestisi työoloista ja kehitysehdotuksista, eteenpäin!

 

26.1.2023

Hei kaikki! 

Olen saanut nyt luottamusmiespuhelimen ja muutkin tarvikkeet. 
Pääluottamusmiesnumero on 040 318 3020, eli itse asiassa sama, joka se on Tehy Keravan pääluottamusmiehillä ollutkin.

Luottamusmiesaikaa minulla on toistaiseksi n. 1,5 päivää kuukaudessa, ja ne saan tietoon aina kun työvuorolistat ilmestyvät. Ilmoittelen niistä jatkossa ammattiosaston nettisivujen luottamusmies osiossa (tässä). 

Nyt jo tiedossa olevat päivät:
to 2.2 klo 8.45- 12
ke 8.2 koko päivä (klo 8-16)
ke 15.2 klo 8-16
ke 29.3 klo 8-16
ke 26.4 klo 8-16
ke 24.5 klo 8-16 
Näinä päivinä minut saa varmasti kiinni, ja voin tarvittaessa piipahtaa työpisteissä, tai minua voi tulla tapaamaan johonkin paikkaan.

Järjestelyerä neuvottelut lähestyvät. Erä tulee maksuun kesäkuussa 2023. Nyt olisikin neuvotteluiden kannalta tärkeää saada tietää missä edustamani jäsenet työskentelevät. Olisi kiva, jos voisit laittaa minulle viestin jonna.vilenius(AT)kerava.fi työskenteletkö päiväkodissa (opettajana/ lastenhoitajana/avustajana), koulussa (oppilaidenohjaaja, koulunkäynninohjaaja) tai muussa työssä.

Syksyllä 2022 valtakunnansovittelija teki ehdotuksessaan palkka-asioista ratkaisun, että 13.3.- 15.6.2020 tietyissä paikoissa työskennelleet saavat maaliskuussa 2023 koronakorvauksen. Jos olit ko. aikana siirrettynä vakityöpisteestäsi esim. vanhuspuolelle, niin ole pikaisesti yhteydessä minuun! Kaupunki oli joulukuun 2022 neuvotteluissa sitä mieltä, että korvaus ei kuulu vakalaisille, mutta kuntatyönantaja on antanut tästä uuden ohjeistuksen kunnille.

 

Ole yhteydessä jos jokin asia mietityttää!

Terveisin Jonna Vilenius

pääluottamusmies Tehy Kerava

-----------------------------------------------------------------------------

13.1.2023

Hyvää alkanutta vuotta Sinulle!

Vuosi vaihtui, ja hyvinvointialueet aloittivat. Niinpä myös Tehyn pääluottamusmies vaihtui, kun Kati Oravainen siirtyi hyvinvointialueen palvelukseen. Toimin v. 2023 Tehyn pääluottamusmiehenä Keravan kaupungilla.

Keravan kaupunki ei ole vielä voinut osoittaa minulle puhelinta ja numeroa siihen, eikä varsinaista kiinteää aikaa tehtävän hoitamiseen. Joten näistä tiedotan heti, kun ne selviävät. Saat minut kuitenkin kiinni sähköpostitse, tai työnumerosta (huom! puhelin on yhteiskäytössä- älä jätä yksityisiä henkilötietoja tms. tekstiviestillä) 040 3183537.

Ammattiosaston hallitus järjestäytyi 10.1.2023, ja löydät tiedot täältä.
Lähetämme nämä tiedot myöhemmin toimipaikan ilmoitustaululle laitettavaksi.

Käy kurkkaamassa myös ammattiosaston Facebook ja Instagram sivuja, jos ne eivät ole vielä tuttuja. Laita ne myös seurantaan! Pikalinkit löytyvät nettisivujen etusivulta.

Olethan yhteydessä, jos jokin työsuhteen ehdoissa, palkassa tms. mietityttävät.


Jonna Vilenius
pääluottamusmies Tehy

jonna.vilenius(at)kerava.fi